Drijfkracht - Een bende van broeders

Over Drijfkracht

Drijfkracht is een mannenbeweging ontstaan uit diverse groepjes en interesses. Onder een gezamenlijke noemer brengen we verschillende activiteiten voor mannen bij elkaar. Vanuit een Christelijke visie, en open voor iedereen die geïnteresseerd is. Gericht op Gorinchem en directe omgeving, maar met een open deurbeleid voor mensen van verder weg.

Het begon met een bezoek aan een leiderschapsseminar van Compassion en een inspiratiedag van de Vierde Musketier. Nadat we beide ervaringen met elkaar hadden gedeeld, ontstond de wens om wat vaker als mannen bij elkaar te komen om verschillende onderwerpen te bespreken. De Mannenavond was geboren. Vrijwel gelijktijdig kwam de Vuuravond tot leven: een avond met een thema maar het vuur gaat zijn eigen weg, en de gespreksonderwerpen gaan mee.

Een avond is maar kort als je een goed gesprek hebt. In 2015 besloten we een weekend te organiseren om wat meer tijd te hebben voor elkaar. De beste ingrediënten van vergelijkbare events en weekenden werden bij elkaar gegooid tot een nieuwe formule. Met succes!

En dat succes moest een vervolg krijgen. In 2017 gingen we met twee keer zoveel mensen wederom op pad. Een weekend lang tijd voor verbroedering en ontmoeting in alle rust (en soms iets minder rust…). En in 2019 deden we het gewoon nog een keer met zo’n 50 man. Ben je er ook bij de volgende keer?

Drijfkracht voorziet nu in activiteiten door het hele jaar heen. Onregelmatig weliswaar, maar altijd met de visie Samen beleven, een leven met God. Een bende van broeders, die het beste voorhebben met elkaar en met de wereld waarin ze leven, en elkaar daarin ondersteunen en aanmoedigen. Drijfkracht bieden aan de mensen om je heen, in welke situatie dan ook. Gedragen en voortgestuwd door de beste drijfkracht die je je maar kan wensen: God.

Kom gewoon een keer langs, of neem contact op, om zelf te ervaren of het wat is voor je. Welkom!

Drijvende kracht achter Drijfkracht

De mannenavonden en kampvuuravonden worden opgezet en geregeld door een of meerdere deelnemers zelf. Dat wisselt vaak per keer. Misschien wel door jou de volgende keer? Vrijwilligers zijn altijd van harte welkom. Leuk als je wilt helpen! Je staat er niet alleen voor, want onderstaand team helpt je graag. Dit is het ‘kernteam’ van Drijfkracht, en dat team kan altijd groter.

erik vdn
Erik van de Nadort

Drijvende kracht achter de eerste mannenavonden en #mw15, #mw17 en #mw19. Zorgt o.a. voor de communicatie van Drijfkracht.

gerrit
Gerrit Leppink

Drijvende kracht achter de organisatie van #mw17 en #mw19.

michiel
Michiel Schoonderbeek

Drijvende kracht achter de eerste mannenavonden, en verantwoordelijk voor de organisatie van #mw17 en #mw19.

erik vdb
Erik van den Berg

Drijvende kracht achter de kampvuuravonden, en verantwoordelijk voor de organisatie van #mw17 en #mw19.

andrew
Andrew Eijgenraam

Drijvende kracht achter de organisatie van #mw19 en aanspreekpunt voor Drijfkracht in de PKN.

erik pvdaa
Erik Pince van der Aa

Drijvende kracht achter de mannenavonden; heeft het thema van 2019 voorgesteld en zorgt ervoor dat iemand de avond voorbereid (al dan niet samen met hem). Hulp is altijd welkom!

WillemJan De Vos
Willem-Jan de Vos

Drijvende kracht achter de kampvuuravonden. Erkend en gewaardeerd vuur- en grillmeester.