Appgroepen. Ze dienen zeker een doel en zorgen voor gemakkelijke communicatie, maar de omgangsregels zijn soms onduidelijk. In de appgroep van Drijfkracht zitten bijna 100 mannen (op dit moment). Door wat afspraken te maken, blijft het voor iedereen leuk.

Vooral doen:
De Drijfkracht appgroep is bedoeld om de verbinding te leggen tussen de mannen die betrokken zijn in deze ‘bende van de broeders’. De app is ook het primaire communicatiekanaal voor de activiteiten die vanuit Drijfkracht worden georganiseerd. Verbinding leggen doe je alleen in dialoog, dus we houden de mogelijkheid tot interactie open, met een aantal spelregels.

Hulpvragen, vooral van diaconale aard, zijn van harte welkom. Als we een verschil kunnen maken in onze stad is dat mooi. Overweeg altijd of een publieke reactie nodig is, of dat een reactie in persoonlijk bericht beter is.

Voel je vrij zaken te delen die de verbroedering kunnen versterken. Evenementen, acties, overdenkingen, een hoop mag zo lang het maar bijdraagt aan het doel: (christelijke) mannen in Gorinchem samenbrengen.

Bijzondere gebeurtenissen als geboortes of huwelijken mogen gevierd worden. Felicitaties zijn veel leuker als ze persoonlijk worden overgebracht, dus doe dat zoveel mogelijk in persoonlijk bericht.

Gematigd doen:
Oproepen voor (eigen) evenementen die met wat creatief denkwerk onder de doelstelling vallen, mogen 1 (één) keer gedeeld worden om de aandacht niet van andere activiteiten af te leiden. Graag ook in 1 bericht, met linkje naar een site met meer info.

Overweeg altijd of een reactie publiek relevant is, of dat een persoonlijk bericht aan de afzender volstaat. Vaak zal dat zo zijn.

Geef berichten de tijd. In deze tijd van vluchtige communicatie verdwijnt de aandacht snel, dus het is niet handig om na een bericht, gelijk een ander bericht eroverheen te gooien met een andere strekking.

Vooral niet doen:
Kerk en staat houden we graag gescheiden, dus geen politieke propaganda of stemadviezen.

Benodigde spullen en zaken in de verkoop kunnen in een andere app: Marktplaats. Overigens is er ook nog een ‘Mannen onder elkaar’ app, waar van alles kan. Wil je daarbij, stuur dan een berichtje naar ons.